'Op drift geraakte Ark van Noach op Urk trok complete bolder uit de grond'

videoDe VerhalenArk die woensdag tijdens de storm op drift raakte in de haven van Urk heeft een complete bolder uit de kade gerukt. ,,Daar komen we net achter, ik ben verbijsterd”, zegt eigenaar Aad Peters van de replica van de Ark van Noach

,,De Ark zat vast aan twee bolders. Een ervan is in al het stormgeweld compleet uit de grond gerukt en bungelt nu aan een touw ergens onder de Ark. Ik vraag me af hoe we die weer op het droge krijgen.”

De op drift geraakte Ark beschadigde gistermiddag meerdere boten in de haven van Urk. Inmiddels heeft het 70 meter lange, 13 meter hoge en 10 meter brede gevaarte buiten de haven (buitendijks) een nieuwe plek gekregen. ,,De schade lijkt mee te vallen”, zegt Peters. ,,Ik maak me meer zorgen om al die boten die geraakt zijn, dat is verschrikkelijk voor de eigenaren.”

Schade

Volgens booteigenaar Ad Hagoort uit Emmeloord valt het met de schade mee. ,,Er zijn ongeveer acht boten beschadigd, waarvan twee ernstiger. Toen de Ark op drift raakte en vervolgens al die boten op elkaar lagen, zag het er zeer ernstig uit. Ik moet eerlijk zeggen dat het in eerste instantie erger leek. Nu we de schade zo inspecteren, valt het mee.”

Volledig scherm
2018-01-03 15:08:02 © ANP

Een foto die is geplaatst door Jolloschek (@jolloschek) op

Flevoland