Op vrijdag 3 juni 2016 omstreeks 18.15 uur brak er een grote woningbrand uit na een explosie in een tussenwoning aan de Grote Fok in Urk.
Volledig scherm
Op vrijdag 3 juni 2016 omstreeks 18.15 uur brak er een grote woningbrand uit na een explosie in een tussenwoning aan de Grote Fok in Urk. © GinoPress B.V.

Openbaar Ministerie: gemeente Urk ook schuldig aan gasexplosie en verwoesten huizenblok

De gemeente Urk is volgens het Openbaar Ministerie (OM) medeschuldig aan de gasexplosie aan de Grote Fok op Urk. Bij die ontploffing begin juni 2016 raakten zes huizen verwoest en zijn meerdere mensen gewond geraakt. Deze week komt de gemeente samen met netbeheerder Liander en een aannemingsbedrijf voor de rechter.

 1. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

  Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

  De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’
 2. Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer
  PREMIUM

  Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer

  De vrachtwagenchauffeur (32) uit Urk die is aangehouden in de haven van het Franse Calais, had 419 kilo harddrugs bij zich. Hij is eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk en zoon van Urker wethouder Geert Post (54). Zijn vader is naast wethouder ook vervoersmanager bij de Urker transporteur. ,,Mijn zoon en ik zijn hier niet bij betrokken”, zegt een geschrokken Geert Post.

Flevoland