Thierry Baudet (Forum voor Democratie) kwam dinsdagmiddag naar Urk om een uurtje te flyeren. Hij werd als een held ontvangen.
Volledig scherm
Thierry Baudet (Forum voor Democratie) kwam dinsdagmiddag naar Urk om een uurtje te flyeren. Hij werd als een held ontvangen. © Foto Freddy Schinkel

Openbaar Ministerie start strafrechtelijk onderzoek naar bezoek Baudet aan Urk

VideoHet Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland start een strafrechtelijk onderzoek naar het bezoek van Thierry Baudet aan Urk. De partijleider van Forum voor Democratie heeft dinsdag ondanks alle coronaregels veel Urkers de hand geschud en met zijn campagneteam een visje in een horecagelegenheid gegeten.

4 reacties

 • Bonne Rook

  2 jaar geleden
  Ga maar door met die onzin OM. FvD kan wel wat meer aandacht gebruiken. Mensen op Urk hebben een politicus gezien met menselijke kanten.
 • Alex Baas

  2 jaar geleden
  Natuurlijk, handhaven, net zoals bij minister Grapperhaus en de lijstrekker van het CDA Hoekstra.....
 • Lex Abrahams

  2 jaar geleden
  Als OM op basis van een trouwfoto de minister een boete kan opleggen, lijkt me dit hier ook op z'n plaats.
 • Misty

  2 jaar geleden
  Begin maar weer met modder gooien, zo voor de verkiezingen. Lijkt wel een kleuterklas
 1. Burgemeester ontstemd over niet nakomen afspraken van Baudet op Urk: ‘Hij heeft een voorbeeldfunctie’
  PREMIUM
  Video

  Burgemees­ter ontstemd over niet nakomen afspraken van Baudet op Urk: ‘Hij heeft een voorbeeld­func­tie’

  Burgemeester Cees van den Bos van Urk is ontstemd over het bezoek van Thierry Baudet aan Urk. In de uren voor het bezoek - waarbij hij massaal handen heeft geschud met inwoners en in een restaurant een haring heeft gegeten - zijn er afspraken met zijn campagneteam gemaakt, maar de politicus van Forum voor Democratie heeft zich daar niet aan gehouden. ,,Hij heeft zich neer te leggen bij de besluiten van een parlementaire meerderheid.”
 2. Heemschut ziet te veel erfgoed tegen de vlakte gaan in Flevoland: ‘Ontwikkelaars vinden dat makkelijker’
  PREMIUM

  Heemschut ziet te veel erfgoed tegen de vlakte gaan in Flevoland: ‘Ontwikke­laars vinden dat makkelij­ker’

  Flevoland heeft te weinig oog voor haar erfgoed. Te veel historische panden gaan tegen de vlakte, vindt Erfgoedvereniging Heemschut. Deze organisatie roept de provinciale politiek op om zowel bijzondere gebouwen als het landschap beter te beschermen. Flevoland kan op dit gebied een voorbeeld nemen aan Noord-Holland en Drenthe. ,,Ontwikkelaars denken vaak: sloop is makkelijker.’’