Volledig scherm
De taarten werden samen met een brief bij het KNRM-station op Urk bezorgd. © KNRM

Ouder echtpaar dankt redders jaren na dato met taart op Urk

Jaren na dato heeft een ouder echtpaar medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Urk, (nogmaals) bedankt voor hun redding op het IJsselmeer.

Medewerkers van het station in de Urker haven keken onlangs vreemd op toen ze drie taarten voor de deur aantroffen. Op de achterkant van één van de dozen gaven de gulle gevers tekst en uitleg. De afzender bleek een echtpaar dat jaren geleden op het IJsselmeer in de problemen kwam. 

,,Het echtpaar dreigde destijds op de dijk te stranden na een motorstoring. De taart is een bedankje voor het feit dat dit door ingrijpen van KNRM Urk voorkomen kon worden'', vertelt woordvoerder Teun Molenaar. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
In de brief werden de redders nogmaals bedankt. © KNRM

Ereschuld

Het echtpaar spreekt in de tekst over het aflossen van een ‘ereschuld’ en bedankt de KNRM nogmaals voor de hulp op het moment dat ze in nood zaten. ,,Hun namen weten we niet meer, vakantiegangers, het is al een poos geleden. Kennelijk waren ze weer in de buurt'', aldus Molenaar. 

Bedankjes krijgt de reddingsbrigade vaker. ,,Een kaart, soms een brief, donatie of lidmaatschap. Maar meestal is het dankjewel en hoor je er niets meer van.'' Hij snapt het gebaar wel. ,,Wij komen zestig, zeventig keer per jaar in actie. Voor ons is het routine, voor die mensen een grote gebeurtenis.''

Volledig scherm
Taart voor de deur bij de KNRM op Urk. © KNRM

Flevoland