Overleeft Urk de Brexit? ‘Onze schepen komen altijd weer terug’

videoUit recente cijfers van de provincie Flevoland blijkt dat Urk min of meer ‘failliet gaat’, als er een brexit komt. Dat stelt gedeputeerde Rijsberman. De zorgen zijn groot op Urk, blijkt gisteren. Al vertrouwen ze op een goede afloop en de alwetende Heer. 

Ze zijn er vandaag letterlijk boven Urk: donkere wolken. Een grotere metafoor voor de staat van het vissersdorpje kan er niet zijn. Bij de visafslag en de haven staan ze veelal met de handen in de zakken. De wind is guur. Er worden sjekkies gerold en er wordt gepraat. Oorbellen slingeren heen en weer bij de vissers, als ze hun hoofd schudden bij het horen van dat ene woord: brexit. De boot UK 163 van Johan Bakker heeft aangelegd en even verderop de UK 179 en 266. Bakker: ,,Vissen is mijn leven, zoals bij velen hier. Ik ga gelukkig niet zoveel naar Engeland. Maar voor collega’s van mij zijn de cijfers verschrikkelijk.’’

  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland