Overleeft Urk de Brexit? ‘Onze schepen komen altijd weer terug’

videoUit recente cijfers van de provincie Flevoland blijkt dat Urk min of meer ‘failliet gaat’, als er een brexit komt. Dat stelt gedeputeerde Rijsberman. De zorgen zijn groot op Urk, blijkt gisteren. Al vertrouwen ze op een goede afloop en de alwetende Heer. 

Ze zijn er vandaag letterlijk boven Urk: donkere wolken. Een grotere metafoor voor de staat van het vissersdorpje kan er niet zijn. Bij de visafslag en de haven staan ze veelal met de handen in de zakken. De wind is guur. Er worden sjekkies gerold en er wordt gepraat. Oorbellen slingeren heen en weer bij de vissers, als ze hun hoofd schudden bij het horen van dat ene woord: brexit. De boot UK 163 van Johan Bakker heeft aangelegd en even verderop de UK 179 en 266. Bakker: ,,Vissen is mijn leven, zoals bij velen hier. Ik ga gelukkig niet zoveel naar Engeland. Maar voor collega’s van mij zijn de cijfers verschrikkelijk.’’

  1. Hoe een levensgevaarlijke drugsdumping in Eindhovense woonwijk naar Urk leidt
    PREMIUM
    video

    Hoe een levensge­vaar­lij­ke drugsdum­ping in Eindhoven­se woonwijk naar Urk leidt

    Twee vrachtwagentjes vol met vaten giftig drugsafval zijn in oktober gedumpt in een dichtbevolkte woonwijk in Eindhoven. Vrijgekomen zoutzuurgas zorgt voor evacuaties en onrust in de wijk. De wagens zijn op Urk volgeladen, blijkt uit beveiligingsbeelden die zijn vertoond in Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag. Hoe een levensgevaarlijke dumping van drugs-chemicaliën leidt naar een bedrijfspand op het Urker bedrijventerrein.

Flevoland