Volledig scherm
De ravage in de woning aan de Golfoploop. © Herre Stegenga

Politie dreigt naam en foto te delen van tweede verdachte vuurwerkaanslag Urk

videoDe tweede verdachte van de aanslag op een woning op Urk heeft zich nog steeds niet gemeld. De politie stelt een ultimatum: als hij zich voor woensdag niet meldt dan worden zijn naam en foto openbaar gemaakt. 

Bij een woning aan de Golfoploop werd zondagmorgen 3 november een explosief, waarschijnlijk een vuurwerkbom, door de brievenbus geschoven. Dat leidde tot enorme schade, als door een wonder raakte er niemand gewond. Het explosief was waarschijnlijk voor de buren bedoeld

Identiteit bekend

Op 17 december heeft de politie een 28-jarige verdachte uit Urk aangehouden. De identiteit van de tweede verdachte is bekend, maar deze man is nog niet aangehouden. Politie en Justitie roepen hem op om dat voor woensdag 9.00 uur te doen. Anders wordt zijn identiteit bekend gemaakt. 

Zo zag de woning eruit een dag na de aanslag:

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland