Volledig scherm
De ravage bleek enorm na de explosie in de woning van familie Bos aan de Golfoploop op Urk. © Herre Stegenga

Politie spreekt met bestuurder gezochte Toyota na explosie vuurwerkbom Urk

De politie kreeg afgelopen week dertig ‘zeer bruikbare’ tips binnen over de aanslag met een vuurwerkbom op Urk. Ook is gesproken met een gezochte bestuurder van een grijze Toyota die te zien was op camerabeelden.

Dat bleek gisteravond uit een uitzending van Opsporing Verzocht. Vorige week toonde het programma beveiligingsbeelden van een grijze Toyota Avensis. Deze wagen zou zijn betrokken bij het incident met het explosief.

De politie laat weten inmiddels met de chauffeur te hebben gesproken. Het heeft bruikbare informatie opgeleverd die komende tijd verder wordt uitgediept. Vorige week liet de politie weten dat er ook al namen van mogelijke daders zijn genoemd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Woning onbewoonbaar

Een maand geleden werden Jan en Hennie Bos en hun twee kinderen (7 en 11 jaar oud) opgeschrikt door een aanslag met een zelfgemaakte bom. De explosie zorgde ervoor dat het huis aan de Golfoploop onbewoonbaar werd.

Vermoedelijk was de bom bedoeld voor de buren van de familie Bos. De politie denkt dat de aanslag een wraakactie was voor een bericht van de buurvrouw op sociale media. In dat bericht uitte de vrouw kritiek op illegaal vuurwerk dat zij zag liggen in een auto.

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland