Volledig scherm
De vuurwerkbom richtte grote schade aan in de woning aan de Golfoploop in Urk. © Herre Stegenga

Politie zoekt mannen in Audi A8, die vuurwerkbom in huis op Urk gooiden

videoDe politie is op zoek naar twee personen die op zondag 3 november hebben gezeten in een Audi A8 op de Meep in Urk. Deze personen zijn mogelijk degenen die een vuurwerkbom bij een woning naar binnen hebben gegooid aan de Golfoploop in Urk. 

Via het programma Opsporing Verzocht deed de politie dinsdagavond een oproep of mensen twee personen hebben gezien, die door een Toyota Avensis zijn afgezet aan het Foksdiep, eerder op de avond van de ontploffende vuurwerkbom. 

Bijzondere siervelgen

De politie denkt dat zij de bom in de brievenbus hebben gegooid van de woning aan de Golfoploop. De politie vermoedt ook dat deze personen in de Audi A8 hebben gereden. Deze auto met bijzondere siervelgen is inmiddels in beslag genomen bij de eigenaar, die niet weet wie er in zijn wagen hebben gereden. Het NFI doet sporenonderzoek in de auto.

Zware bom

 De politie zegt dat het waarschijnlijk gaat om een afrekening, die verband houdt met de handel in illegaal vuurwerk. Mogelijk is de bom bij het verkeerd huis naar binnen gegooid. Het jonge gezin, met kinderen van 7 en 9 jaar oud, lag te slapen toen de bom ontplofte in hun huis. Omdat de deuren van hun slaapkamers gesloten waren, zijn er geen gewonden gevallen. Het ging om een zware bom. De muur van het halletje achter de voordeur werd compleet omver geblazen.

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland