Premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © EPA

Premier Rutte reageert op Urker kerk die coronaregels loslaat: ‘Onverstandig’

Premier Mark Rutte roept de Sionkerk op Urk op ‘verantwoordelijkheid’ te nemen. Sinds zondag zijn de leden er weer welkom. De orthodoxe gemeente heeft de coronaregels goeddeels losgelaten. ,,Dit lijkt me onverstandig”, reageert de demissionair minister-president. 

3 reacties

 • Harmen Wiersma

  4 maanden geleden
  God kijkt al langer mee en heeft zijn bedenkingen over het overheidsbeleid, dat meer hel en verdoemenis inhoudt. Kom tot inkeer. Ga heen en zondig niet meer. Urk heeft gelijk. Wie goed doet, goed ontmoet.
 • JP Dokter

  4 maanden geleden
  Ik sta hier achter. Het moet maar eens afgelopen zijn. Heb dit nog nooit meegemaakt bij een griep pandemie waar duizenden doden te betreuren waren. En wat wil je? Met een bevolkingsdichtheid die nr 29 van de wereld is, hoger dan Duitsland, Engeland, Frankrijk. En de politieke partijen willen dit nog hoger maken. Laat dan de natuur het zelf regelen. Ben zelf ook risico groep, 58 jaar, maar heb nog steeds geen oproep gekregen voor een injectie. Weet ook nog niet of ik het wel doe.
 • Sacha Bucciarelli

  4 maanden geleden
  Geestelijke nood of geestelijk egoïsme?
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Flevoland