Volledig scherm
PREMIUM
De Urkersluis op Urk had in 2018 al dertig storingen. De sluis wordt volgend jaar als eerste aangepakt tijdens de grootscheepse renovatie. © Freddy Schinkel

Probleemsluis Urk krijgt prioriteit bij renovatie

De Urkersluis wordt volgend jaar als een van de eersten aangepakt tijdens de grootschalige renovatie van sluizen en bruggen in Flevoland. Met dertig storingen is het dit jaar dé probleemsluis van Flevoland. 

,,De sluis staat bovenaan de prioriteitenlijst die bij de aannemer is neergelegd", zegt Annemarie Hadders, woordvoerster bij de provincie Overijssel. ,,De sluis heeft veel storingen en is sterk verouderd." De definitieve planning wordt volgende maand bekend.

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland