Ineke Bakker is waarnemend burgemeester op Urk.
Volledig scherm
Ineke Bakker is waarnemend burgemeester op Urk. © Robin Hilberink

Procedure nieuwe burgemeester Urk stopgezet

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester op Urk is tijdelijk stopgezet. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft Leen Verbeek, commissaris van de Koning in Flevoland, besloten om voorlopig niet verder te gaan met de procedure.

Vorige maand werd nog bekend dat twaalf mensen hebben gesolliciteerd naar de burgemeesterspost op Urk. Onder de sollicitanten bevinden zich twee vrouwen en ook één PVV’er. 

Waarnemer

Pieter van Maaren (CDA) nam in september vorig jaar afscheid als burgemeester op Urk. Sindsdien neemt Ineke Bakker (VVD) het ambt waar. Zij blijft tot het moment van de installatie van de nieuwe burgemeester op Urk waarnemend burgemeester.

De vertrouwenscommissie van de gemeente Urk is geïnformeerd over de vertraging. ‘Het zijn bijzondere tijden in Nederland en dat vraagt improvisatie en flexibiliteit van ons allemaal’, stelt commissaris van de Koning Verbeek. 

‘Persoonlijk contact is voor een goed beeld van sollicitanten essentieel’, zegt Verbeek. ‘De procedure kan vanwege het vertrouwelijke karakter niet via de digitale weg gedaan worden. Afhankelijk van de ontwikkelingen hoop ik dat de procedure zo snel mogelijk weer kan worden opgestart.’

Flevoland