Politie veegt het plein bij rotonde de Akkers op Urk schoon na de confrontatie met 100 jongeren.
Volledig scherm
Politie veegt het plein bij rotonde de Akkers op Urk schoon na de confrontatie met 100 jongeren. © Politie

Raddraaiers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroorzaakt’

Het waren opvallend jonge raddraaiers die zaterdagavond tekeer gingen bij de beruchte rotonde aan De Akkers op Urk. Volgens de gemeente ging het voornamelijk om 13- en 14-jarigen. Burgemeester Cees van den Bos zag de ongeregeldheden niet aankomen: „Er was geen enkele aanleiding: op Urk was geen Kick Out Zwarte Piet, er waren geen coronamaatregelen en tóch gaan rellen.”

12 reacties

 • Harold de Vreden

  5 dagen geleden
  Lekker oppakken een een maandje op een onbewoond eiland zetten, kijken hoe ze dan piepen.
 • evert koekkoek

  1 week geleden
  Niet te moeilijk doen. Stuur ze langs bureau halt voor een taakstrafje, bijvoorbeeld de rommel op de rotonde opruimen. Dat zal ze leren zo'n straf.
 • Menno van Zanten

  1 week geleden
  Geen haar beter dan ander reltuig!
 • Rick Luijten

  2 weken geleden
  We hebben prinsjes en prinsesjes gerecreëerd, die we maar blijven pamperen. Het wordt eens tijd ongeacht hoe oud ze zijn dat ze de gevolgen van hun gedrag is moeten ervaren. En de ouders voor de kosten van laten opdraaien.
 • Elly Verrips

  2 weken geleden
  Deze kleine schoffies zijn dus dik minderjarig. Oppakken en de ouders verantwoordelijk stellen voor alle schade. het is toch van de zotte dat politie uit de hele omgeving moet komen. Wat kost dit. Kunnen de ouders deze kleuters niet in de hand houden dan naar een opvoedingskamp.
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.