Jannie Molenaar in haar deuropening.
Volledig scherm
Jannie Molenaar in haar deuropening. © Foto Freddy Schinkel

Radiostations steunen oproep van Jannie uit Urk om samen te zingen op straat: ‘Een knipoog van God’

De oproep van Jannie Molenaar uit Urk om paaszondag samen te zingen, ontmoet veel bijval in het land. Zeker 35 radiostations zullen het lied ‘Daar juicht een toon’ tegelijkertijd laten horen.

Molenaar (57) wil een bemoedigende boodschap op de wereld loslaten in deze tijd van onzekerheid en angst voor het coronavirus. Ze heeft op Facebook opgeroepen om zondag om 9.00 uur, vanuit de deuropening, het bekende lied ‘Daar juicht een toon’ te zingen. ,,We belijden dat Christus onze Heer is. Wat een getuigenis is dat’’, zei ze eerder tegen deze krant

Veel Urkers doen mee en mensen in andere plaatsen haken aan, zo blijkt uit de vele reacties die bij haar binnenkomen. Dankzij dorpsgenote Geke van der Sloot, bekend van het kinderkoor Geke's Tiental, blijven radiostations niet achter. Urk FM, waar Molenaar het populaire programma Geestelijk op Verzoek presenteert, had al toegezegd om zondagmorgen het lied te laten horen. Zeker 34 andere lokale stations volgen dit voorbeeld. 

Spotify

Dat zegt Geert Hakze, die de pr voor Van der Sloot verzorgt en door haar aan het werk is gezet. ,,Ik heb Geke’s versie van het lied naar 1500 radiostations in Nederland gestuurd. Van klein naar groot’’, zegt hij. ,,Al 35 lokale stations hebben laten weten dat ze het zondag draaien. Ik verwacht dat het er meer worden’’. Ook komt ‘Daar juicht een toon’ nog deze week op Spotify te staan, zegt hij. 

Jannie Molenaar is blij met alle aandacht. ,,Ook een aantal Urkers koorzangers zal  zondagmorgen op straat zingen, het wordt heel mooi. Ik ben blij met het enthousiasme. Ik zie het als een knipoog van God’’.   

Flevoland