Drie zaterdag-avonden was het onrustig op Urk met vuurwerk en rellen. De vierde zaterdag-avond is er een burgerwacht (foto) ingesteld. Die kwam ook gisteren weer in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie zaterdag-avonden was het onrustig op Urk met vuurwerk en rellen. De vierde zaterdag-avond is er een burgerwacht (foto) ingesteld. Die kwam ook gisteren weer in actie. © Foto Freddy Schinkel

Rustige zaterdagavond op Urk, maar juich niet te vroeg: ‘We moeten alert blijven’

Een hele rustige zaterdagavond voor Urk. Er waren meer mensen van de ouderwacht op straat dan jongeren. ,,Er is ook nauwelijks vuurwerk afgestoken, dat zorgde voor rust’’, zegt gemeentewoordvoerder Nico Schipper. 

 1. Van boa-beuker tot nazi-rel: hoe jongeren Urk al jaren terroriseren. ‘Lastig om dit direct te stoppen’
  PREMIUM
  3

  Van boa-beu­ker tot nazi-rel: hoe jongeren Urk al jaren terrorise­ren. ‘Lastig om dit direct te stoppen’

  De incidenten rijgen zich de laatste jaren aaneen op Urk: van tientallen jongeren die het gemeentehuis vernielen tot jongeren die als nazi’s door de straten marcheren. Bij de meeste schermutselingen worden vooral jonge daders gepakt. Niet alle betrokken jongeren krijgen straf. Een overzicht van de ongeregeldheden die de laatste twee jaar veel stof doen opwaaien.
 2. Amper (positieve) testen én vaccinaties, GGD trekt zich terug: is Urk echt coronavrij?
  PREMIUM
  7

  Amper (positieve) testen én vaccina­ties, GGD trekt zich terug: is Urk echt coronavrij?

  Met de laagste vaccinactiegraad van het land en ondertussen amper positieve coronatesten blijft Urk experts verbazen. De GGD heeft besloten om test- en vaccinatielocaties in het vissersdorp te sluiten. Is Urk echt coronavrij of schuilt er meer achter deze cijfers? ,,Op Urk is de infectie redelijk uitgebreid rondgegaan en dan is het niet onwaarschijnlijk dat er iets van groepsimmuniteit mee gaat spelen”, stelt viroloog Ab Osterhaus.

Flevoland