De Sionkerk op Urk.
Volledig scherm
De Sionkerk op Urk. © Google Streetview

Sionkerk op Urk laat coronaregels varen en stroomt vol

De Sionkerk op Urk opent de deuren weer voor al haar leden. De orthodoxe gemeente laat de coronaregels goeddeels los uit onvrede met het landelijke overheidsbeleid.

7 reacties

 • Erica Kroeze

  2 jaar geleden
  Het is prima dat zij weer naar de kerk gaan, mits ze op Urk zelf hun xiekenhuisbedden, apparatuur en verpleegkundigen en artsen kunnen leveren en absoluut geen beroep doen op de reguliere zorg. Die is volgens mij bestemd voor de burgers, die zich wel aan alle regels houden, hoe vervelend dan ook.
 • Robert-Jan TEUNISSEN

  2 jaar geleden
  Hier is alles mis..... De zogenaamde christelijke attitude is in hun woorden "farizeeisch" Ze bidden "onze lieve heer" van het kruis, maar ondertussen hebben ze lak aan sociaal fatsoen. Ik vind het compleet immoreel, onchristelijk, asociaal en maatschappelijk strafbaar. De alom gerespecteerde Marion Coopmans noemde deze club randfiguren, lieden die Russisch Roulette spelen. En dat vind ik nog een veel te vriendelijke benaming.
 • L. Haak

  2 jaar geleden
  De burgemeester geeft hier een valse voorstelling van zake. Artikel 6 van de Grondwet stelt dat iedereen het recht heeft om diens godsdienst of levensovertuiging vrij te belijden (!). 1) Voor alle religies geldt dat zij zich aan de wet moeten houden. 2) Er is geen religie die boven de wet staat. 3) De overheid heeft geen macht over religieuze kwesties van een persoon. De vrijheid van het belijden van een godsdisnet is dus geen vrijbrief om de wet (ook een tijdelijke) te mogen overtreden.
 • B. Jansma

  2 jaar geleden
  Het is toch godgeklaagd. Hopelijk krijgen ze allemaal corona, zodat ze zich weer aan de regels houden. Tot dan ga ik alles wat met Urk te maken heeft, uit de weg.
 • G.A. van Leeuwen

  2 jaar geleden
  Niet te geloven. Besmettingscijfers lopen dramatisch op! In Urk gaan de kerkdeuren wijd open voor alle gelovigen. Gelikkig zijn er kerken waar men het verstand gebruikt.