‘Soufyan is een Urker, laten we dat niet vergeten’

videoUrker jongeren belaagden massaal een Marokkaans gezin na een ruzie. Is Urk een racistisch PVV-nest, zoals het nu te boek staat, of ging het om een alledaagse ruzie om een meisje tussen Jan-Willem en Soufyan die volledig uit de hand is gelopen?  ,,Ze denken dat er geslagen is omdat mensen hier tegen de Islam zijn, maar dat is gewoon niet zo”, zegt een Urker.  Nee, zegt de cafébaas, het was gewoon zijn patsergedrag.

Nuchterheid kenmerkt Urk. Liever relativeert het vissersvolkje, dan dat ze hier dingen gaan oprakelen. Alleen is er nu te veel gebeurd om te kunnen relativeren. Er heerst angst over de onrust in het dorp. Greetje Bosma, een Urkse moeder: ,,Ik wil een noodverordening. Acuut. Maandag moest ik door die jongeren heen, het was zeer grimmig. De burgemeester moet dat alleen al als signaal doen. Hier stopt het!’’

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland