Spektakel op Urk: drijvende woningen over de weg getild

VideoEen spectaculaire actie deze vrijdag op Urk. Daar werden zeven drijvende woningen over de weg getild op weg naar hun nieuwe bestemming in het water. Om de gebouwen van 100.000 kilo (100 ton!) zwaar over de weg te hijsen zijn twee grote kranen gebruikt.

De woningen zijn gemaakt door het bedrijf ABC Arkenbouw uit het dorp zelf. Vanuit hun fabriek aan de Urkervaart zijn de arken donderdag alvast over het water verplaatst naar de omgeving van de Wilhelminalaan. Daar zijn de woningen vrijdag over de Urkerweg gehesen en in de watersingel bij de Oranjewijk gelegd. Dat is ook de definitieve bestemming voor de drijvende verblijven.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland