Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bij een bezoek aan Urk, waar de coronaregel om 1,5 afstand te houden niet werd nageleefd.
Volledig scherm
PREMIUM
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bij een bezoek aan Urk, waar de coronaregel om 1,5 afstand te houden niet werd nageleefd. © Foto Freddy Schinkel

Thierry Baudet krijgt boete voor overtreden coronaregels op Urk: ‘Hij gaat hem met plezier betalen’

Video + updateHet Openbaar Ministerie heeft Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet een boete van 95 euro opgelegd voor het overtreden van de coronaregels bij een bezoek aan Urk. Een strafrechtelijke reactie kon niet uitblijven, aldus het OM. Baudet gaat de boete ‘met plezier betalen', laat zijn partij weten.

4 reacties

 • Hans Kesselaar

  1 jaar geleden
  De rechtspraak in Nederland wordt met de dag belachelijker
 • Neijmeijer

  1 jaar geleden
  En terecht krijgt hij de boete. 'n Geluk hierbij is dat hij er zelf ook blij van wordt: hij zegt immers met plezier te betalen.
 • DG Borg

  1 jaar geleden
  Waarom zo'n lage boete hij hoort het voorbeeld te geven
 • Rik Westra

  1 jaar geleden
  Terecht dat de heer Baudet een straf krijgt opgelegd. Het is maar een kleine gerechtigheid. Maar ook voor de heer Baudet geldt de wet.
 1. Burgemeester ontstemd over niet nakomen afspraken van Baudet op Urk: ‘Hij heeft een voorbeeldfunctie’
  PREMIUM
  Video

  Burgemees­ter ontstemd over niet nakomen afspraken van Baudet op Urk: ‘Hij heeft een voorbeeld­func­tie’

  Burgemeester Cees van den Bos van Urk is ontstemd over het bezoek van Thierry Baudet aan Urk. In de uren voor het bezoek - waarbij hij massaal handen heeft geschud met inwoners en in een restaurant een haring heeft gegeten - zijn er afspraken met zijn campagneteam gemaakt, maar de politicus van Forum voor Democratie heeft zich daar niet aan gehouden. ,,Hij heeft zich neer te leggen bij de besluiten van een parlementaire meerderheid.”

Flevoland