Tien Urker vissers die Ketelbrug wilden blokkeren nog in de cel, maar komen vandaag vrij

met videoTien van de veertien mensen die gisteren zijn gearresteerd op de Urker visserskotter UK 146, omdat ze de Ketelbrug in de snelweg A6 wilden blokkeren tijdens het boerenprotest, hebben de nacht in de cel doorgebracht, maar worden later vandaag vrijgelaten.  Ze zijn voor openlijke geweldpleging opgepakt. De tien zijn gisteravond overgebracht naar het cellencomplex in Houten.  

28 reacties

 • I. Kooistra

  1 dag geleden
  Oh wat moeten alle politiemensen zich nu toch weer diep schamen voor hun uniform. En die zich niet diep schamen.....die horen dat uniform helemaal niet te dragen!
 • Jan Willemsen

  2 dagen geleden
  Altijd Urk , zondag in de kerk. De andere dagen enge typen
 • G. Schouten

  2 dagen geleden
  Als ik het commentaar lees van die luitjes die tegen de acties van boeren en vissers zijn, dan krijg ik spontaan de dunne. Wat een stelletje vreselijke mispunten. Totaal geen empatisch inlevingsgevoel met deze hardwerkenden. Schaam je! De overheid heeft grond nodig om te bouwen, infrastructuur, bedrijfsgronden, zonne en windparken voor de enorme bevolkingsgroei. Die uitsluitend van chocola stront kunnen maken. Stikstof kan men oplossen, overbevolking niet!
 • J Visser

  2 dagen geleden
  Schinkel is hoef nooit mijn kind bij de bso op te halen. Net zoals de meeste Urkers. En overtreden vangstquota? Op 1 hand te tellen terwijl we de grootste vissersvloot van Nederland hebben. En ik weet niet welk ziekenhuis jullie willen bezoeken maar over de ketelbrug komen we nooit voor ziekenhuis. Sneek of Zwolle gaat prima.
 • EJ Elings

  3 dagen geleden
  Ow ... vwb de ziekenhuisverhalen; het beleid en het mismanagement tav de zorg in de NOP kun je niet een visserbootje in de schoenen schuiven. n.b. Zowiezo draait de brug altijd al 2 x per uur, en bovendien heeft de NOP ook nog de ziekenhuizen in Zwolle en Sneek als backup.
 1. Minister stopt ziekmakende wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil niemand’
  PREMIUM
  Met video
  2

  Minister stopt ziekmaken­de wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil nie­mand’

  Goed nieuws voor iedereen die wel eens op het water zit en bewoners van dorpen langs rivieren, kanalen en meren. Minister Mark Harbers verwacht dat het ongecontroleerd varend lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaarttankers uiterlijk vanaf volgend jaar verboden is. Dat zei hij in Lelystad, waar hij sprak met allerlei betrokken partijen en een proefinstallatie bekeek die de giftige gassen veilig uit schepen kan halen.

Flevoland