JP Trans Urk aan Het Scheer op Urk ligt onder vuur, net als wethouder Post.
Volledig scherm
PREMIUM
JP Trans Urk aan Het Scheer op Urk ligt onder vuur, net als wethouder Post. © Freddy Schinkel

Toekomst omstreden Urker transportbedrijf in gevaar om rol wethouder Post

JPTrans Urk, het transportbedrijf dat in verband wordt gebracht met smokkel van ruim 400 kilogram harddrugs, raakt mogelijk haar transportvergunning kwijt. Niwo, de vergunningverlener voor het wegtransport, laat bureau Bibob integriteitsonderzoek doen naar JPTrans. Ook onderzoekt Niwo de rol van Urker wethouder Geert Post, die houder is van de vergunning.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
  2. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

    Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

    De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’

Flevoland