Talma Het Dok op Urk.
Volledig scherm
Talma Het Dok op Urk. © Google Streetview

Twee bewoners van zorgcentrum Urk besmet met coronavirus: ‘Jammer en spannend’

UpdateTwee bewoners van zorgcentrum Talma Het Dok op Urk zijn besmet met het coronavirus. Het gaat om twee mannen van 83 en 87 jaar oud. Dat heeft directeur Wilfred Muller laten weten. Hij noemt de situatie ‘jammer en spannend'. 

Afgelopen dinsdag bleek uit testresultaten dat twee cliënten van het zorgcentrum het coronavirus onder de leden hadden. Hoe zij het virus hebben opgelopen, is onbekend. Beide patiënten maken het naar omstandigheden goed. ,,Ze zitten lekker in een stoel", aldus directeur Muller. De zorg voor de vrouw van één van de patiënten wordt uit voorzorg nu door personeel in beschermende kleding gedaan.

De andere bewoners, hun contactpersonen en het personeel zijn inmiddels geïnformeerd over de corona-gevallen. Voor zover bekend zijn dit de eerste besmettingen met het coronavirus in een verzorgingshuis of zorglocatie in Flevoland. 

Maatregelen 

Toen het vermoeden bestond dat de twee bewoners het virus hadden, werden er meteen voorzorgsmaatregelen genomen. Personeel droeg bijvoorbeeld beschermende kleding, mondmaskers en handschoenen. Vorige week werd, na de aankondiging van het kabinet, al aangegeven dat bezoek voorlopig niet langs kan komen. 

Ondanks die maatregel is het virus nu toch opgedoken in Het Dok, bestaande uit dertig appartementen voor ouderen. ‘Het is natuurlijk jammer en spannend nu twee bewoners besmet zijn. We zullen er alles aan doen om zo goed mogelijk de zorg en het dagelijkse ritme voor onze bewoners te continueren', meldt directeur Muller in een verklaring.

Flevoland