Volledig scherm
De drogisterij op Urk © Wim Schluter

Tweede inbraak binnen drie dagen bij drogisterij op Urk

URK - Voor de tweede keer binnen drie dagen hebben inbrekers de drogisterij aan de Ransuil op Urk bezocht. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de zaak rond 4.00 uur opnieuw bezocht. Later die ochtend zijn twee verdachten aangehouden in Amsterdam Nieuw-West.

Volgens het Parool zagen agenten tijdens een controle in de omgeving van het Sierplein een auto opvallend rijden. Deze stopte vervolgens bij een boxruimte op de Anske Lammingastraat, waarna inzittenden richting de opslag liepen. De agenten besloten daarop de auto en de passagiers te controleren en vonden daarbij grote tassen gevuld met parfum. Omdat er een vermoeden was van diefstal, werden er direct twee mannen opgepakt. Nog niet duidelijk is of de verdachten die in Amsterdam zijn aangehouden ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak eerder deze week. Op camerabeelden uit de Urker winkel zijn vier inbrekers te zien, waarvan dus vermoedelijk twee in de kraag zijn gevat.

Koevoet
De eerste keer zijn de daders binnengekomen door gebruik te maken van een koevoet. Hoe de inbrekers in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn binnengekomen is niet duidelijk. Ze hebben geprobeerd het geharde glas in te slaan, maar dat is niet gelukt.

Medeleven
De drogisterij aan de Ransuil kon zaterdag iets later dan normaal de deuren openen. Inwoners van het dorp steken de medewerkers massaal een hart onder de riem. Zo heeft een aantal buurkinderen bijvoorbeeld een zelfgemaakte tekening gebracht om te laten zien dat ze met het winkelpersoneel en de eigenaar meeleven.

Buit
Hoeveel de inbrekers buit hebben gemaakt weet drogist Klaas Mars nog niet precies. "Maar reken maar uit, met twee flesjes parfum heb je al gauw zo'n honderd euro. En ze hebben een paar armen vol meegenomen."

Flevoland