Israël Samuël Kropveld, bijgenaamd 'Japien', en Hendrika Kropveld tijdens hun periode op Urk.
Volledig scherm
Israël Samuël Kropveld, bijgenaamd 'Japien', en Hendrika Kropveld tijdens hun periode op Urk. © Urk in Oorlogstijd

Urk draagt bij aan nieuw Holocaust Namenmonument

Door het adopteren van de namen van de Joodse familie Kropveld gaat Urk bijdragen aan het realiseren van het nieuwe nationale Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De Urker gemeenteraad ging donderdagavond unaniem akkoord met een motie die hiertoe was ingediend door de coalitiepartijen ChristenUnie, SGP en Hart voor Urk.

 1. Urk noemt zaterdagavond ‘relatief rustig’ na zestien aanhoudingen en vuurwerk richting politie
  PREMIUM
  Video

  Urk noemt zaterdag­avond ‘relatief rustig’ na zestien aanhoudin­gen en vuurwerk richting politie

  Urk kende zaterdag een ‘relatief rustige’ avond, stellen gemeente, het Openbaar Ministerie en politie in een gezamenlijke verklaring. De avond telde zestien aanhoudingen voor onder meer openlijke geweldpleging en het afsteken van ‘zwaar en levensgevaarlijk vuurwerk’. Een deel van dat vuurwerk vloog bewust in de richting van agenten. Maar het is weleens erger geweest.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  5

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Flevoland