Volledig scherm
De gemeenteraad van Urk draagt burgemeester Pieter van Maaren voor voor een tweede termijn. © gemeente Urk

Urk en burgemeester willen nog zes jaar door met elkaar

Burgemeester Pieter van Maaren wil graag door op Urk. En Urk wil door met Pieter van Maaren. Dus heeft de gemeenteraad in haar laatste vergadering van deze collegeperiode - de Urker raad komt pas na de verkiezingen van 21 maart weer bijeen - de huidige burgemeester voorgedragen voor een tweede termijn. 

De termijn van Van Maaren loopt af op 1 juli 2018. De voordracht voor de volgende zes jaar gaat nu naar Leen Verbeek, de Commissaris van de Koning in Flevoland. Die brengt op zijn beurt een advies uit aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het is uiteindelijk aan de minister om de herbenoeming voor te dragen bij Zijne Majesteit de Koning. 

Volgens Albert Woord, nestor van Urker gemeenteraad en voorzitter van de vertrouwenscommissie is Pieter van Maaren 'de juiste man op de juiste plaats'. ,,Een echte burgervader die de verbinding zoekt. Hij is een boegbeeld en is in staat de juiste contacten te leggen en onderhouden op de verschillende niveaus in onder andere de Urker samenleving."

Van Maaren noemde de raadsvergadering een voor hem 'bijzondere'. Hij is content met de steun van de politiek. En heeft er zin in om zich nog eens zes jaar in te zetten voor Urk en haar gemeenschap. ,,Urk is uniek. Ik voel me spreekwoordelijk als een vis in het water. Het is een eer en uitdaging om burgemeester op Urk te zijn."

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Flevoland