Afgelopen weekeinde ging de GGD coronatestlocatie in de haven van Urk in vlammen op. Via een crowdfundingsactie is er deze week 10.000 euro opgehaald voor de opbouw van een nieuwe testlocatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen weekeinde ging de GGD coronatestlocatie in de haven van Urk in vlammen op. Via een crowdfundingsactie is er deze week 10.000 euro opgehaald voor de opbouw van een nieuwe testlocatie. © ProNews

Urk grijpt voor langere tijd stevig in na dreiging van rellen: politie krijgt extra mogelijkheden in hele dorp

videoDe gemeente Urk neemt opnieuw maatregelen om rellen te voorkomen, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Vanaf vanavond tot met 10 februari - gedurende de periode van de avondklok - is een deel van de bebouwde kom van het dorp aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. De politie mag er preventief fouilleren. 

 1. Bijna geen besmettingen, dus Urk kan weer naar de kerk? ‘Schijnwetenschap’, zegt immunoloog
  PREMIUM
  1

  Bijna geen besmettin­gen, dus Urk kan weer naar de kerk? ‘Schijnwe­ten­schap’, zegt immunoloog

  Kan Urk veilig(er) naar de kerk omdat er op het voormalige eiland wellicht al een vorm van groepsimmuniteit is? Absoluut niet, zegt immunoloog professor Ger Rijkers. Hij stoort zich mateloos aan deze reden die de Sionkerk op Urk aanvoert om weer meer kerkgangers toe te laten. ,,Als je er als kerkbestuur dan van overtuigd bent dat je de kerk open moet doen, hanteer dan in elk geval geen schijnwetenschap.”
 1. Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Swifterbant
  Play

  Uitslaande brand verwoest bedrijfs­pand in Swifter­bant

 2. Wilders pleit voor nieuwe verkiezingen na nieuws info toeslagenaffaire
  Play

  Wilders pleit voor nieuwe verkiezin­gen na nieuws info toeslagen­af­fai­re

Flevoland