Volledig scherm
Urk leeft mee. © Wilbert Bijzitter

Urk tussen hoop en vrees door vermiste vissers op Noordzee: ‘Dit raakt iedereen in ons dorp’

Het is de nachtmerrie van ieder Urker visgezin: een schip, met opvarenden, dat vermist wordt. Via social media wordt meegeleefd en gebeden voor de Urker vissers die momenteel worden vermist. 

Oud-Urker Aline Kramer zegt: ‘Dat raakt iedereen op ons dorp. Ook al woon ik nu in Haarlem. Je kent de kotter, de familie, de gezichten. Hoop op redding van de 2 mannen’.   

Vreselijk

Urk is een echt vissersdorp en iedereen leeft dan ook mee. Zo zegt iemand op het Twitter-account @Bonsje: ‘Vreselijk nieuws weer. Arme gezinnen die nu moeten wachten op iets van nieuws over hun mannen. Als ik al buikpijn heb, hoe moet dit voor hen voelen?’ Ook zij is aan het bidden voor de mensen die dit drama treft.  Een andere inwoonster van Urk laat weten het nieuws niet te kunnen bevatten: ‘Iedereen is in shock'. 

Kotter gevonden

Op de Noordzee werd vanmorgen een grote zoekactie opgestart vanwege de vermiste viskotter UK165 ‘Lummetje’. De kotter is nu waarschijnlijk gelokaliseerd. Maar door slecht weer kunnen duikers het water niet in. De kustwacht vreest voor het leven van de twee mensen die aan boord van het schip waren. 

Flevoland