Urk weer opgeschrikt door nachtelijke brand

videoEen schaftkeet op een bouwterrein aan de Frisostraat op Urk is vannacht in vlammen opgegaan. Het is de veertiende brand op Urk in korte tijd. Het vissersdorp wordt geteisterd door een reeks branden in vooral containers. 

De bouwkeet, die stond naast een in nog in aanbouw zijnde woning, ging in vlammen op. Aanvankelijk werd gemeld dat de brand bij de Harmpje Visserschool was, maar het bleek in de straat daar tegenover te zijn. 

De brandweer bluste het vuur en wist uitbreiding van de brand naar de woning toe te voorkomen. Van de bouwkeet bleef niets over. 

De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting. 

Twee weken geleden werden twee Urker jongens (17 en 18 jaar) op heterdaad betrapt bij een poging tot brandstichting bij een gebouw op de Almerelaan. Zij kwamen dinsdag weer vrij, na drie dagen voorarrest. Zij worden tot nu toe alleen verdacht van het incident aan de Almerelaan.

Volledig scherm
Bouwkeet in brand aan de Frisostraat op Urk. Het is de zoveelste brand in de afgelopen weken op Urk. © Jeffrey Korte
 1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
  PREMIUM

  Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

  Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.
 2. Blinde goalballers uit heel Europa sporten samen ‘in stilte’ op Urk
  PREMIUM
  Video

  Blinde goalbal­lers uit heel Europa sporten samen ‘in stilte’ op Urk

  Schreeuwende coaches voor hun vak of een heksenketel qua sfeer hoef je niet te verwachten. Bij het goalball zit er wel publiek, maar het is muisstil. Hoe kan het ook anders als de blinde of slechtziende sporters zich op hun gehoor moeten concentreren. Zo’n honderd van hen uit heel Europa verzamelen zich vandaag en morgen in Sporthal De Vlechttuinen op Urk voor een internationaal goalballtoernooi. ,,Het geeft ons een stukje bekendheid.”

Flevoland