Volledig scherm
PREMIUM
Voor de vierde avond op rij zijn er vanavond verkeerscontroles op Urk. © ANP

Urk zet zich schrap na dreigvideo’s met vuurwapens: ‘We houden overal rekening mee’

UpdateUrk verandert vanavond in een onneembare vesting. De dreiging die vanuit video-oproepen spreekt, wordt uiterst serieus genomen, zeggen zowel de politie als de gemeente. Voor de vierde avond op rij controleren agenten het verkeer dat 't dorp in of uit wil.

Op Instagram wordt op verschillende pagina’s en in tal van berichten en video's opgeroepen vanavond te knokken. De pagina's beschikken over duizenden volgers.  

 1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

  Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

  De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.
 2. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
  PREMIUM

  Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

  De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland