Urker (35) aangehouden na aanrijden van verslaggever op grimmige zondag

VideoEen 35-jarige man uit Urk is gisteravond aangehouden naar aanleiding van het geweld tegen de pers eerder die dag. Hij wordt ervan verdacht een journalist bewust te hebben aangereden, zo meldt de politie vanochtend op Twitter. 

9 reacties

 • F Kloos

  4 maanden geleden
  vraag; is de woordvoerder van de Sion kerk op Urk al zo oud dat hij de 2e wereld oorlog heeft mee gemaakt. Dus de Duitsers in levende lijfe heeft meegemaakt, zoniet hou je mond en ga geen vergelijkingen maken waar je geen getuige van geweest bent. Dat de journalisten voor de kerk staan is naar mijn mening geoorloofd maar ongevraagd mensen een microfoon onder de neus te houden is ook niet juist. Achter kerkgangers aan lopen en blijven vragen stellen praat ik ook niet goed.
 • aalt dokter

  4 maanden geleden
  Peter Mollenbrok , dat moeten de journalisten ook eens bedenken en niet als sluipmoordenaars liggen te wachten of sommige kerken in de fout gaan. Puur sensatie belust. Dat is ook walgelijk.
 • Bob

  4 maanden geleden
  Simpele zielen. Althans een aantal van hen. Vrijheid van godsdienst. Een mooi (grond)recht! Fantastisch deze grondrechten, maar we hebben zeker ook morele plichten! En dat mis ik bij deze individuen. Urk, Krimpen a/d IJssel en veel meer plekken. Onvoorstelbaar! Gods woord weegt bij hen zwaarder dan 'democratische' afspraken. Ik ben het niet a eens met hoe journalisten hun nieuws vergaren. Maar hoe 'deze' gelovigen dit kunnen goedpraten? Ik vraag mij echt af wie hier namens hun God spreekt!?
 • Arjan Monster

  4 maanden geleden
  Ieder verhaal heeft twee kanten. Het bedreigen of verwonden van mensen kan voor een christen nooit een begaanbare weg zijn. Daar past schaamte. Geen discussie daarover. Maar op deze manier christenen op weg naar de kerk lastigvallen is eveneens ongepast. Wanneer anti-abortus demonstranten bij een abortuskliniek staan moeten ze ook afstand houden, waarom moeten deze "journalisten dat dan ook niet? Trouwens, "Jezus" roepen bij een kerk in de vorm van een vloek, daar hoor ik niemand over in de pers
 • Volkerink

  4 maanden geleden
  Urkers staan altijd boven de wet, dat denken ze tenminste.
 1. Brandstichter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandigheden
  PREMIUM
  video
  5

  Brandstich­ter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandig­he­den

  Urker Fokke V. (21) is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het in brand steken van de GGD-teststraat in het dorp. Die straf is lager dan de eis. De rechtbank houdt onder meer rekening met zijn zware persoonlijke omstandigheden. Dat geldt ook voor de 16-jarige mededader uit Emmeloord. Hij krijgt jeugddetentie opgelegd en een taakstraf.

Flevoland