Volledig scherm
PREMIUM
Urk vanuit de lucht. © Foto Freddy Schinkel

Urker André K. over politie-inval: 'Een groot raadsel'

De inval die de politie woensdagochtend heeft gedaan in een woning aan de Breezand op Urk vond plaats bij visser Andre K. Volgens bronnen dichtbij het politieonderzoek is de inval onderdeel van een groot liquidatieonderzoek in Amsterdam. Eerder dook K. al op in het onderzoek naar de smokkel van cocaïne met kotter Z181.

Op dit moment is K. een week aan het vissen op zee. Hij was dan ook niet thuis toen de politie binnenviel. De Urker reageert stomverbaasd wanneer hij hoort van het politieoptreden. ,,Het is voor mij één groot raadsel”, schrijft K. in berichten aan deze krant.  ,,Ik weet echt niet wat justitie denkt te weten.”

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland