Volledig scherm
PREMIUM
Urk vanuit de lucht. © Foto Freddy Schinkel

Urker André K. over politie-inval: 'Een groot raadsel'

De inval die de politie woensdagochtend heeft gedaan in een woning aan de Breezand op Urk vond plaats bij visser Andre K. Volgens bronnen dichtbij het politieonderzoek is de inval onderdeel van een groot liquidatieonderzoek in Amsterdam. Eerder dook K. al op in het onderzoek naar de smokkel van cocaïne met kotter Z181.

Op dit moment is K. een week aan het vissen op zee. Hij was dan ook niet thuis toen de politie binnenviel. De Urker reageert stomverbaasd wanneer hij hoort van het politieoptreden. ,,Het is voor mij één groot raadsel”, schrijft K. in berichten aan deze krant.  ,,Ik weet echt niet wat justitie denkt te weten.”

 1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
  PREMIUM

  Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

  Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.
 2. Blinde goalballers uit heel Europa sporten samen ‘in stilte’ op Urk
  PREMIUM
  Video

  Blinde goalbal­lers uit heel Europa sporten samen ‘in stilte’ op Urk

  Schreeuwende coaches voor hun vak of een heksenketel qua sfeer hoef je niet te verwachten. Bij het goalball zit er wel publiek, maar het is muisstil. Hoe kan het ook anders als de blinde of slechtziende sporters zich op hun gehoor moeten concentreren. Zo’n honderd van hen uit heel Europa verzamelen zich vandaag en morgen in Sporthal De Vlechttuinen op Urk voor een internationaal goalballtoernooi. ,,Het geeft ons een stukje bekendheid.”

Flevoland