Volledig scherm
De Zweedse douane trof ruim 49 kilo cannabis aan in het busje van de twee broers uit Urk © Douane Zweden

Urker broers smokkelden ruim 49 kilo cannabis naar Zweden

De twee Urker broers die in maart door de Zweedse douane zijn betrapt, hadden ruim 49 kilo cannabis in hun busje. De straatwaarde van de drugs ligt tussen de 370.000 en 790.000 euro. Dat heeft de douane in Zweden bekendgemaakt.

De twee broers, 23 en 21 jaar, vertelden de douane destijds voor een ski-vakantie naar Zweden te zijn gekomen. Maar de controleurs aan de grens vertrouwden het toch niet helemaal. Onderzoek met een drugshond leerde dat het tweetal drugs bij zich had.

Plaat

De douaniers verwijderden een stoel in het busje en haalden een gebogen plaat tussen de stoelen weg. Toen zagen de controleurs de partij cannabis liggen. Het duo uit Urk werd gearresteerd.

Van de 23-jarige broer zijn vingerafdrukken gevonden op de verpakking van de drugs. Hij heeft de smokkel bekend. Binnenkort komt de man in Malmö voor de rechter. Intussen is zijn 21-jarige broer vrijgelaten. Hij is voor het openbaar ministerie in Zweden geen verdachte meer.

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland