Burgemeester Ineke Bakker van Urk in een videoboodschap aan de kinderen van Urk.
Volledig scherm
Burgemeester Ineke Bakker van Urk in een videoboodschap aan de kinderen van Urk. © gemeente Urk

Urker burgemeester: ‘hou schoolpleinen open en laat niet alle kinderen tegelijk buitenspelen’

Leraren en ouders van Urk moeten er op toezien dat kinderen die op dit moment thuisles krijgen, niet allemaal tegelijk buiten spelen. De Urker burgemeester Ineke Bakker uit haar zorgen daarover in een brief aan ouders en leerkrachten. 

In de brief vraagt ze leerkrachten  met klem om de lesprogramma's die aan de ouders worden aangeboden voor de kinderen te spreiden over de dag. ‘Kinderen hoeven niet de hele dag binnen te blijven. Het is echter niet de bedoeling dat ze massaal op één plek gaan spelen. Daarmee maken we onbedoeld het effect van de sluiting van de scholen weer ongedaan. Ik wil het onderwijs daarom met klem vragen om de lesprogramma's die u aan ouders aanbiedt, meer te spreiden over de dag zodat niet alle kinderen op hetzelfde moment buiten kunnen gaan spelen'. Ze vraagt ook ouders daarop toe te zien.

Om te voorkomen dat kinderen teveel op één plek buiten  spelen, zouden de schoolpleinen op Urk open moeten blijven. 

Naast de waarschuwing spreekt ze ook haar waardering voor de ouders en leerkrachten voor de manier waarop er wordt omgegaan met de situatie, de sluiting van de scholen en het thuis lesgeven. 

In een speciale videoboodschap richt ze zich tot de kinderen. 

Flevoland