Urker burgemeester is woedend op zijn jongeren: ‘Hiermee is een grens bereikt’

VIDEOZijn dorp stond in brand, maar Urker burgemeester Cees van den Bos wilde de hele zondag niet reageren op persvragen. Eveneens zijn woordvoerders niet. Er werd consequent verwezen naar een videoboodschap, die online zou komen. Wat was de inhoud? Waarom koos Urk deze aanpak? En, wat vinden experts daarvan?

 1. Jeugd Urk haalt geld op na afbranden GGD-testlocatie: ‘Andere kant van ons laten zien’
  PREMIUM

  Jeugd Urk haalt geld op na afbranden GGD-testloca­tie: ‘Andere kant van ons laten zien’

  Een groep jongeren uit Urk is een inzamelingsactie gestart om geld in te zamelen om de teststraat van de GGD, die zaterdag in brand is gestoken, te kunnen vervangen. De actie is maandagochtend gestart. Na een halve dag is er al bijna 5000 euro opgehaald. ,,We willen een andere kant van Urk laten zien”, zegt de 21-jarige initiatiefnemer Jan Baarssen, die zaterdag zelf bij de haven was.
 2. Gemeente Urk, politie en OM zeer verontwaardigd over avondklok-chaos: ‘Gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven’
  Play
  PREMIUM
  video

  Gemeente Urk, politie en OM zeer verontwaar­digd over avond­klok-cha­os: ‘Gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven’

  Gemeente Urk, politie en het openbaar ministerie zijn ‘zeer verontwaardigd’ over de avondklok-chaos op Urk. ‘Vanavond was een groep relschoppers actief die de rust op Urk verstoorde. Met een gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven,’ schrijven ze in een verklaring die vannacht naar buiten is gebracht. De politie hield twee mensen aan en schreef tientallen boetes uit.
 1. Bekijk hier het songfestivalnummer van Jeangu Macrooy
  Play

  Bekijk hier het songfesti­val­num­mer van Jeangu Macrooy

 2. Kappers wel open, zonnestudio's niet: 'Waar is de logica?'
  Play

  Kappers wel open, zonnestu­dio's niet: 'Waar is de logica?'

Flevoland