Urker Gerben (20) wil zijn brood verdienen met mondharmonica na studie aan conservatorium Zwolle

VideoGerben Schenk (20) uit Urk is de eerste in de geschiedenis van het Zwolse conservatorium die er studeert op mondharmonica. Hij wilde eigenlijk componist van filmmuziek worden, maar het blaasinstrument waar hij mee opgroeide, liet hem niet los.

De rookworst moet je erbij denken en ook de dampende boerenkool, maar als Gerben Schenk een mondharmonica aan zijn lippen zet en begint te spelen, komt de geur je welhaast tegemoet: Unox. En even later is het ontegenzeggelijk Jurre de Cock die met assistent Vledder door het gangenstelsel van het conservatorium in Zwolle slentert: Baantjer. Voor de videocamera doet Schenk de befaamde harmonicadeuntjes nog eventjes dunnetjes over. ,,Want het moet wel perfect zijn.” 

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland