Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Urker lied en petitie tegen windmolenparken op de Noordzee

Met het lied ‘Red de Noordzee’ ondersteunt Urker zangeres Geke van der Sloot een petitie tegen windmolenparken op de Noordzee. Die petitie werd vrijdag gestart door de actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK) en is inmiddels ruim 1800 keer ondertekend.

Van der Sloot, die zichzelf protestzangeres noemt, roept in het lied de Nederlandse bevolking op om de petitie te ondertekenen. Binnenkort duikt de Urker zangeres de studio in om het nummer op te nemen.

De belangengroep van vissers (EMK) voert met de petitie actie tegen windmolenparken op zee. De bouw ervan zorgt volgens de actiegroep voor schade aan de bodemstructuur van de Noordzee, en zorgt ook voor schade bij de vissen. Ook vreest de actiegroep minder vangst voor de vissers, omdat juist op de plekken waar vissen paren, de parken gebouwd worden.  Daarnaast wijst de actiegroep op grotere risico's op ongelukken op de Noordzee, vanwege de aanleg van de parken dichtbij drukke vaarroutes. 

De petitie is inmiddels ruim 1800 keer ondertekend. 

Het is niet voor het eerst dat protestzangeres Van der Sloot haar stem laat horen. Een half jaar geleden zong ze een protestlied op het verbod van de pulsvisserij. 

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland