Het kerkgebouw van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Gouderak.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kerkgebouw van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Gouderak. © Pim Mul

Urker predikant vreest voor meer doden door coronavaccin: ‘Het is Gods hand’

AudioEen preek van dominee Zwartbol uit Urk heeft voor opschudding gezorgd. Kerkgangers van een gereformeerde kerk vlakbij Gouda kregen te horen dat Zwartbol vreest voor meer doden als gevolg van het coronavaccin.

83 reacties

 • Hans van Dijk

  1 jaar geleden
  @Ab Zomer, kortzichtigheid is nog altijd beter dan totale blindheid. ca 83% is gevaccineerd in Nederland. Toch zie ik voetbal-hooligans die zelfs de Politie te lijf gaan. Winkels worden geplunderd, zodat ze dure smartphones in een speciale kluis moeten opbergen. Gasten met lachgas, rijden bewust mensen dood, of duwen ze voor een tram. Ja de wereld word er echt beter op door die vaccinatie. Laat je ff nakijken als je de tijd vind??Als mensen massaal kerken bezoeken, komen normen en waarden terug.
 • Ab Zomer

  1 jaar geleden
  Wat is kortzichtigheid toch een nare eigenschap ! Men verbetert de wereld niet door een ander te bekeren. Wel door zich te laten vaccineren !
 • CT Putten

  1 jaar geleden
  Hans van dijk , Ja dat is de wereld van nu. Maar leef als een goed mens, maar ga niet je christelijke mening op anderen ventileren. Laatst in Zwolle , 3 x aangesproken door medestanders van u. Wat betekend God voor u? Ga weg ik val jullie ook niet lastig , als mensen naar de kerk willen dan gaan ze wel , maar ga niet de heilige Maria uithangen. Ik ken heel veel mensen uit mijn jeugd , zo vaak mogelijk mensen te pakken nemen / bedonderen en zondag op de voorste bank zitten in de kerk.
 • Hans van Dijk

  1 jaar geleden
  Nog even een feit. Men vermoed (deskundigen) dat het Pfizer vaccin, voor ca 75% beschermd tegen de Delta variant. Maar ik lees als Jezus een: blinde, lamme, doofstomme, bezetene, of melaatse genas, was dat niet voor 75% maar voor 100% ! (Dit voor de twijfelaars onder ons) Dus geloof in Christus, maakt het verschil.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Ik merk het bijna dagelijks CT Putten. Liefde, geluk, een vriendelijke groet. Er is zoveel wat onze wetenschap niet kan bewijzen. En wat geeft het een rust dat ik dat in handen van Hem kan leggen. Ik hoef niet alles bewezen te hebben. Het zou ook geen geloof heten als het zich in een van de drie dimensies zou tonen.