Urk blijkt het buitenbeentje bij de vaccinatiecijfers: ten opzichte van de rest van Nederland hebben zich hier opvallend weinig 65-plussers laten vaccineren tegen corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Urk blijkt het buitenbeentje bij de vaccinatiecijfers: ten opzichte van de rest van Nederland hebben zich hier opvallend weinig 65-plussers laten vaccineren tegen corona. © Freddy Schinkel/fotobewerking de Stentor

Vaccinatiegraad corona op Urk het laagste van heel Nederland

check jouw gemeenteNergens in Nederland zijn zo weinig 65-plussers gevaccineerd tegen corona als in Urk. Dat blijkt uit cijfers van het landelijk vaccinatieregister die het RIVM vandaag vrijgegeven heeft. Landelijk is tenminste 87 procent van het aantal 65-plussers minimaal eenmaal gevaccineerd, op Urk ligt dat percentage tussen 20 en 39, aldus het RIVM.

5 reacties

 • Henk Van de Kraats

  4 maanden geleden
  die zware griepvirus corona bestaat niet. Griepvirus en coronavitussen zijn verschillende organismen.
 • Pim Willemsen

  4 maanden geleden
  @Henk Hartog, uw menu heeft geen invloed op het coronavirus, maar ga ervan uit dat u en Urk te maken krijgen met een cordon sanitaire. Wat u voor u zelf doet, moet u weten, maar zodra het anderen betreft, komt u beperkingen tegen.
 • Hans Invernizzi

  4 maanden geleden
  Ik heb zomaar het idee dat corona zich niets aantrekt van ‘geloof ‘ of ‘gezond leven’. Maar dat vaccin, daar schijnen die virusdeeltjes een bloedhekel aan te hebben. Dus stroop die mouw op en laat je inenten.
 • J Kruize

  4 maanden geleden
  Alle urkers in QUARANTAINE ? Gaat misschien te ver. Maar rest van NL op slot door Urk is echt veel te ver. Bedenk iets, of urkers aparte categorie met beperkingen?
 • henk hartog

  4 maanden geleden
  Tja, veel mensen leven gezond, werken hard, eten géén troep, zijn veel in de frisse schone gezonde buitenlucht, dus dan waarom je laten vaccineren tegen die zware griepvirus corona?.. Ik zelf ook niet, ben 62, nooit ziek, Leef gezond, Eet gezond, WIJ eten géén gecordeerd voedsel, eten géén junkfood van MC of BurgerKing, gewoon goed en normaal leven... Maar ieder z'n keus om een injectie te halen, dit geldt voor heel de wereld. Leef verstandig en blijf opletten wat je eet.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Flevoland