Urk blijkt het buitenbeentje bij de vaccinatiecijfers: ten opzichte van de rest van Nederland hebben zich hier opvallend weinig 65-plussers laten vaccineren tegen corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Urk blijkt het buitenbeentje bij de vaccinatiecijfers: ten opzichte van de rest van Nederland hebben zich hier opvallend weinig 65-plussers laten vaccineren tegen corona. © Freddy Schinkel/fotobewerking de Stentor

Vaccinatiegraad corona op Urk het laagste van heel Nederland

check jouw gemeenteNergens in Nederland zijn zo weinig 65-plussers gevaccineerd tegen corona als in Urk. Dat blijkt uit cijfers van het landelijk vaccinatieregister die het RIVM vandaag vrijgegeven heeft. Landelijk is tenminste 87 procent van het aantal 65-plussers minimaal eenmaal gevaccineerd, op Urk ligt dat percentage tussen 20 en 39, aldus het RIVM.

6 reacties

 • Wim Paalderman

  8 maanden geleden
  Goed volgehouden Urk, binnenkort is alles achter de rug en hoef je je ook nooit druk te maken over enige lange termijn gevolgen mochten die komen
 • Henk Van de Kraats

  1 jaar geleden
  die zware griepvirus corona bestaat niet. Griepvirus en coronavitussen zijn verschillende organismen.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Henk Hartog, uw menu heeft geen invloed op het coronavirus, maar ga ervan uit dat u en Urk te maken krijgen met een cordon sanitaire. Wat u voor u zelf doet, moet u weten, maar zodra het anderen betreft, komt u beperkingen tegen.
 • Hans Invernizzi

  1 jaar geleden
  Ik heb zomaar het idee dat corona zich niets aantrekt van ‘geloof ‘ of ‘gezond leven’. Maar dat vaccin, daar schijnen die virusdeeltjes een bloedhekel aan te hebben. Dus stroop die mouw op en laat je inenten.
 • J Kruize

  1 jaar geleden
  Alle urkers in QUARANTAINE ? Gaat misschien te ver. Maar rest van NL op slot door Urk is echt veel te ver. Bedenk iets, of urkers aparte categorie met beperkingen?