Volledig scherm
© Politie

Van drugssmokkel verdachte Urkers hangt jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd

De twee Urkse mannen die vorige week in Zweden werden opgepakt met een lading drugs in hun auto, blijven nog minimaal twee weken vastzitten. ,,Maar het is waarschijnlijk dat ze in detentie blijven totdat hun strafzaak voor de rechter komt'', aldus de woordvoerder van de Zweedse douane.

Het is nog onduidelijk welke type drugs de twee Urkers bij zich hadden toen ze op weg naar Denemarken op de Sontbrug werden gearresteerd. Daarover willen de Zweedse autoriteiten zolang het onderzoek duurt nog geen uitspraken doen.

,,De officiële verdenking is nu 'ernstige drugssmokkel''', zegt de woordvoerder van de douane. ,,Dat betekent dat ze minimaal twee jaar cel en maximaal zeven jaar cel kunnen krijgen.''

De namen, initialen of leeftijd van de verdachten worden nog niet vrijgegeven. Volgens de Telegraaf zou het gaan om de broers Piet (23) en Jacob (20) K.

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland