Verbijsterde hoogleraar christelijke ethiek pleit voor kerkelijk optreden tegen ‘hooligans’ op Urk

VideoDe fysieke belaging van journalisten door kerkgangers op Urk en in Krimpen aan de IJssel zit hoogleraar christelijke ethiek Theo Boer (60) hoog. De universitair docent van de Protestante Theologische Universiteit in Groningen veroordeelt op Twitter ‘het totaal onacceptabele gedrag’ van ‘hooligans’ en pleit voor kerkelijke tucht. ,,Laat blijken dat dit niet binnen de gelederen past.”  

8 reacties

 • C Bouw

  1 maand geleden
  Uw geleerdheid brengt u tot razernij!
 • Inge Zeissink

  1 maand geleden
  Ik heb altijd begrepen dat voor gelovigen het leven heilig is, en dat God overal is. Dus ik begrijp niet zo goed waarom sommige kerkgangers het leven van anderen moedwillig in gevaar brengen door zich niet aan de regels te houden. En als God overal is, dan toch ook thuis en online..?
 • Van der kolk

  1 maand geleden
  In 'de Oorlog' was Urk in het algemeen anti-duits, als ik de geromantiseerde verhalen over 'Engelandvaarders' etc. mag geloven. Daarna is het dorp volledig stil blijven staan, niet qua techniek, visserij etc., maar in het geloof. Dat blijkt de laatste strohalm te zijn om de cokesnuivende, vuurwerkbommen-gooiende jeugd tot bekering te leiden..helaas hebben oudere mensen geen enkel overwicht meer op de losgeslagen nieuwere generaties, omdat ze nog steeds denken dat het Geloof wel uitkomst biedt..
 • H. J,

  1 maand geleden
  We moeten natuurlijk niet alle kerken over één kam gaan scheren. De overgrote meerderheid van de kerken houdt zich nog steeds wél aan de coronaregels, zijn nog steeds dicht en houden online kerkdiensten. Die paar kerken die lak aan de regels hebben en geen verantwoordelijk nemen verpesten het voor de rest.
 • Kees S

  1 maand geleden
  De genoemde kerken hebben naar mijn idee fout gehandeld maar vergeet niet dat juist Powned alleen maar gekomen is om te rellen en foute vragen te stellen. Daar zijn ze namelijk wel goed in, niet in het in waarde laten van anderen. Want waarom is er altijd gedoe met hun verslaggevers en niet met anderen? NPO, SBS, RTL, die doen redelijk normaal.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

Flevoland