Verbijsterde hoogleraar christelijke ethiek pleit voor kerkelijk optreden tegen ‘hooligans’ op Urk

VideoDe fysieke belaging van journalisten door kerkgangers op Urk en in Krimpen aan de IJssel zit hoogleraar christelijke ethiek Theo Boer (60) hoog. De universitair docent van de Protestante Theologische Universiteit in Groningen veroordeelt op Twitter ‘het totaal onacceptabele gedrag’ van ‘hooligans’ en pleit voor kerkelijke tucht. ,,Laat blijken dat dit niet binnen de gelederen past.”  

8 reacties

 • C Bouw

  4 maanden geleden
  Uw geleerdheid brengt u tot razernij!
 • Inge Zeissink

  4 maanden geleden
  Ik heb altijd begrepen dat voor gelovigen het leven heilig is, en dat God overal is. Dus ik begrijp niet zo goed waarom sommige kerkgangers het leven van anderen moedwillig in gevaar brengen door zich niet aan de regels te houden. En als God overal is, dan toch ook thuis en online..?
 • Van der kolk

  4 maanden geleden
  In 'de Oorlog' was Urk in het algemeen anti-duits, als ik de geromantiseerde verhalen over 'Engelandvaarders' etc. mag geloven. Daarna is het dorp volledig stil blijven staan, niet qua techniek, visserij etc., maar in het geloof. Dat blijkt de laatste strohalm te zijn om de cokesnuivende, vuurwerkbommen-gooiende jeugd tot bekering te leiden..helaas hebben oudere mensen geen enkel overwicht meer op de losgeslagen nieuwere generaties, omdat ze nog steeds denken dat het Geloof wel uitkomst biedt..
 • J H

  4 maanden geleden
  We moeten natuurlijk niet alle kerken over één kam gaan scheren. De overgrote meerderheid van de kerken houdt zich nog steeds wél aan de coronaregels, zijn nog steeds dicht en houden online kerkdiensten. Die paar kerken die lak aan de regels hebben en geen verantwoordelijk nemen verpesten het voor de rest.
 • Kees S

  4 maanden geleden
  De genoemde kerken hebben naar mijn idee fout gehandeld maar vergeet niet dat juist Powned alleen maar gekomen is om te rellen en foute vragen te stellen. Daar zijn ze namelijk wel goed in, niet in het in waarde laten van anderen. Want waarom is er altijd gedoe met hun verslaggevers en niet met anderen? NPO, SBS, RTL, die doen redelijk normaal.
 1. Vrijspraak voor Urker die twee mensen aanreed: ‘Het gebeurde in de chaos’
  PREMIUM

  Vrijspraak voor Urker die twee mensen aanreed: ‘Het gebeurde in de chaos’

  Een inwoner van Urk die na een kroegbezoek twee plaatsgenoten met zijn auto aanreed, is vrijgesproken. De rechtbank in Lelystad is tot de conclusie gekomen dat de 29-jarige M.V. geen opzet heeft gehad om de slachtoffers letsel toe te brengen of te mishandelen. De Urker wilde in een chaotische situatie vluchten en is zich er niet van bewust geweest dat er twee mensen voor zijn auto stonden, luidt het oordeel.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Flevoland