Volledig scherm
Agenten zoeken naar de vrachtwagenchauffeur, met op de achtergrond de verlaten truck. © Ginopress

Verdwenen vrachtwagenchauffeur op Urk is terecht

updateDe sinds gisteren vermiste Deense vrachtwagenchauffeur op Urk is terecht. De 45-jarige vrijgezelle man is vanochtend in goede gezondheid aangetroffen in Tollebeek.

Dat meldt wijkagent Mark Cobussen. De verwarde man zou door twee oplettende burgers zijn herkend. „Hij was goed aanspreekbaar, na een nacht zwalken. Wat hem precies bezielde, weten wij ook niet. Dat is aan anderen.”

De chauffeur raakte dinsdag spoorloos nadat hij rond 08.30 uur nog was gezien bij een Urker visverwerkingsbedrijf. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt, sloeg later in de ochtend alarm toen het geen contact kon krijgen met de bestuurder. Daarop werd de politie ingeschakeld.

Speurhonden

Dinsdagavond werden onder meer speurhonden en een politiehelikopter ingezet. Een aantal toegangswegen van het Urkerbos werd afgesloten door de politie. Ook in de omgeving van de Vormtweg werd de man niet gevonden. Toen de duisternis inviel, werd de zoektocht tijdelijk gestopt.

Vanmorgen ging de zoektocht weer verder, zo liet een politiewoordvoerder weten. Die zoektocht bleek van korte duur, want even voor 10.30 uur meldde wijkagent Mark Cobussen dat de chauffeur in goede gezondheid was aangetroffen.

Lading

De chauffeur had een lading verse vis moeten lossen op Urk. In plaats daarvan verdween hij met achterlating van de truck op de Vormtweg. Zijn vrachtwagen was deels in de berm en deels op de weg geparkeerd. De lading werd dinsdag uit de vrachtwagen gehaald en veiliggesteld door transportbedrijf De Koeijer. 

De Deen voerde via een onderaannemer, waar hij sinds twee weken werkzaam was, de opdracht uit voor dat Zeeuwse bedrijf. De Deense famile van de man is dinsdagavond ingelicht over de situatie en bereikt woensdagmiddag Nederland om hem op te halen.

 1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
  PREMIUM

  'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

  Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”
 2. Auke (13) dobberde urenlang op het IJsselmeer, terwijl iedereen hem zocht
  video

  Auke (13) dobberde urenlang op het IJsselmeer, terwijl iedereen hem zocht

  ,,Ik was bang dat het 's nachts stormweer zou worden. Dan kan die boot omslaan.” De 13-jarige Auke was vorige week urenlang vermist. Toch hield de jonge Urker het hoofd koel: ,,Ik moest in beweging blijven. Ik heb me opgedrukt en heb de boot een beetje opgeruimd. Er lag een bezem in.” De motor van de sloep had het begeven en Auke dreef af tot de Houtribdijk tussen Enkhuize en Lelystad, vele kilometers verderop.
 1. Ambulance staat paraat voor mensen die alsnog naar gesloten spoedeisende hulp Lelystad komen

  Ambulance staat paraat voor mensen die alsnog naar gesloten spoedeisen­de hulp Lelystad komen

  Mochten zich vanavond alsnog mensen melden bij de gesloten afdeling spoedeisende hulp van het failliete ziekenhuis in Lelystad, dan staat een ambulance met verpleegkundigen klaar om deze mensen op te vangen en eventueel over te brengen naar andere ziekenhuizen. Met de ‘extra’ ambulances - er staat er ook eentje gestationeerd in de Noordoostpolder - denkt GGD Flevoland het zorgnet tijdelijk te hebben gedekt.
 2. ‘John de Mol redde met soapserie Medisch Centrum West het ziekenhuis in Lelystad’
  PREMIUM
  reconstructie | video

  ‘John de Mol redde met soapserie Medisch Centrum West het ziekenhuis in Lelystad’

  Intriges, ruzies en een eindeloze reeks foute besluiten. De populaire tv-soap ‘Medisch Centrum West’ werd jarenlang in de inmiddels failliete IJsselmeerziekenhuizen in opgenomen. De camera’s van de soapserie hadden net zo goed het echte leven binnen de hospitalen kunnen filmen. Ook daar ging het van rel naar rel. Een reis door bijna veertig jaar historie van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Met meer slechte dan goede tijden.

Flevoland