Volledig scherm
Agenten zoeken naar de vrachtwagenchauffeur, met op de achtergrond de verlaten truck. © Ginopress

Verdwenen vrachtwagenchauffeur op Urk is terecht

updateDe sinds gisteren vermiste Deense vrachtwagenchauffeur op Urk is terecht. De 45-jarige vrijgezelle man is vanochtend in goede gezondheid aangetroffen in Tollebeek.

Dat meldt wijkagent Mark Cobussen. De verwarde man zou door twee oplettende burgers zijn herkend. „Hij was goed aanspreekbaar, na een nacht zwalken. Wat hem precies bezielde, weten wij ook niet. Dat is aan anderen.”

De chauffeur raakte dinsdag spoorloos nadat hij rond 08.30 uur nog was gezien bij een Urker visverwerkingsbedrijf. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt, sloeg later in de ochtend alarm toen het geen contact kon krijgen met de bestuurder. Daarop werd de politie ingeschakeld.

Speurhonden

Dinsdagavond werden onder meer speurhonden en een politiehelikopter ingezet. Een aantal toegangswegen van het Urkerbos werd afgesloten door de politie. Ook in de omgeving van de Vormtweg werd de man niet gevonden. Toen de duisternis inviel, werd de zoektocht tijdelijk gestopt.

Vanmorgen ging de zoektocht weer verder, zo liet een politiewoordvoerder weten. Die zoektocht bleek van korte duur, want even voor 10.30 uur meldde wijkagent Mark Cobussen dat de chauffeur in goede gezondheid was aangetroffen.

Lading

De chauffeur had een lading verse vis moeten lossen op Urk. In plaats daarvan verdween hij met achterlating van de truck op de Vormtweg. Zijn vrachtwagen was deels in de berm en deels op de weg geparkeerd. De lading werd dinsdag uit de vrachtwagen gehaald en veiliggesteld door transportbedrijf De Koeijer. 

De Deen voerde via een onderaannemer, waar hij sinds twee weken werkzaam was, de opdracht uit voor dat Zeeuwse bedrijf. De Deense famile van de man is dinsdagavond ingelicht over de situatie en bereikt woensdagmiddag Nederland om hem op te halen.

Flevoland