Volledig scherm
PREMIUM
De ravage in de woning van de familie Bos. Inzet: verdachte Bert van H. © Herre Stegenga/politie

Vraagtekens op Urk over schuilplaats Bert van H. ‘Maar fijn dat hij vastzit’

VideoHij hield zich schuil in het hol van de leeuw. Dinsdag, zo’n twee maanden na de bewuste aanslag op een Urker woning, werd verdachte Bert van H. na een lange zoektocht aangehouden ín het vissersdorp. ,,Er gingen verhalen rond dat hij in het buitenland zat, maar hij is nooit weggeweest.’’

In alle vroegte wordt Bert van H. dinsdagochtend van zijn bed gelicht. Bijna twee maanden heeft de politie gezocht naar de inwoner van Espel, maar hij blijkt op Urk verstopt te zitten. Mogelijk zelfs in het oude dorp met z’n smalle steegjes, het hart van de vissersplaats. Althans, dat verhaal gaat rond op Urk. Waar precies, dat is niet bekend. Bijzonder is het wel. Juist op Urk werd op 3 november immers een explosief - waarschijnlijk gemaakt van vuurwerk - bij een woning naar binnen geschoven. Bert van H. is één van de twee verdachten. Schuldig of niet, hij hield zich wel verborgen op korte afstand van de plaats delict.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland