Vrouw van Urker die journalist aanreed: ‘Kom ons op iedere andere dag bevragen, maar niet op zondagmorgen’

VIDEO,,Hij zit nog vast,” zucht Jannie, de vrouw van verdachte Jaawk B. maandagmiddag in de deuropening van haar woning op Urk. Zondagochtend reed haar man op de parkeerplaats voor de Sionkerk tegen een PowNed-verslaggever aan, die daarna aangifte deed. ,,Hij werd om kwart voor twaalf vannacht opgehaald hier, we lagen al in bed. Drie politieagenten, het halve huis omsingeld, alsof ie zou ontsnappen. Waarom zou hij?”

8 reacties

 • Kees S

  2 jaar geleden
  Ik snap niet zo goed waarom je als "journalist" naar een kerk gaat om daar vervelende vragen te stellen. Je weet het antwoord van te voren al en toch ga je daar rellen. En vervolgens blijkt dat bijna alle kerkgangers zich niet gek laten maken. Wat ik helemaal verkeerd vond was het zichtbaar in beeld brengen van kinderen die met hun ouders mee gingen naar de kerk.
 • Frans van Gulick

  2 jaar geleden
  Die politieagent die erbij stond en ernaar keek snap ik ook niet. Ik hoop dat die heel wat gaat moeten uitleggen aan zijn superieuren. Als ik agent was geweest, had ik die knakker meteen uit zijn auto gehaald en naar het bureau afgevoerd. Dat het niet per ongeluk ging, kon zelfs een blinde zien.
 • Gert-Jan Koeslag

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat de politie doorpakt, en de personen die de PowNed verslaggever hebben belaagd aanklagen voor ‘poging tot doodslag ‘. Juist van ‘zogenaamde ‘ gelovigen zou je verwachten dat ze de dialoog zouden aangaan. Daarbij is ook het gedrag van de wijkagent ver beneden peil. De-escaleren werken noemt de politie dat. Ik denk dat de beste man niet op heeft durven treden, omdat hij dan uitgekotst zou worden door deze ‘zogenaamd’ gelovigen.
 • Ria Fokkema

  2 jaar geleden
  Mondkapjes had nog enige respect af gewonnen. Máár zelfs dat niet. Gewoon dikke vinger naar de rest. O ja. Én áls je het in de media meld dat je weer gewoon naar de kerk gaat..., Ja..., dán kan je ook verwachten dat de media er gaat staan... Alsjeblieft zeg..doe niet zo dom! Máár geef dan in elk geval goed voorbeeld, door in elk geval mondkapje voor te doen. Nu weet ik niet wie meer aan het proveren was...de pers óf de kerklui zonder mondkapjes... Ik schaam me er in elk geval voor...!..
 • Ria Fokkema

  2 jaar geleden
  Mag ik dan als gelovige zeggen, dat het zéér bekrompen is om te denken dat onze lieve Heer je alleen maar ziet, als je naar de kerk gaat! In de oorlog kon men óók niet naar de kerk... Houd je gewoon aan de regels en geef het goede! voorbeeld! ipv. nu het slechte voorbeeld! (Waardoor ik me nu schaam...) Én op die reporters konden ze wachten, als je het in het nieuws meld! (Altijd nog beter dan SS !) Groetjes, Ria.
 1. Sionkerk Urk: Journalisten zijn randdebielen en terroristen. ‘Zelfs de SS handelde vriendelijker’
  Play
  PREMIUM

  Sionkerk Urk: Journalis­ten zijn randdebie­len en terroris­ten. ‘Zelfs de SS handelde vriendelij­ker’

  Het bestuur van de Sionkerk op Urk verwijt zichzelf en de kerkgangers niets na de agressie tegen aanwezige pers voor de kerkdienst zondag. Sterker nog: de kerk overweegt aangifte te doen tegen de aanwezige pers. ,,De SS handelde vriendelijker in de oorlog. We hadden gisteren niet te maken met journalisten, maar met terroristen”, zegt persvoorlichter en ouderling Hessel Snoek van de Gereformeerde Gemeente Sionkerk Urk.
 2. Verbijsterde hoogleraar christelijke ethiek pleit voor kerkelijk optreden tegen ‘hooligans’ op Urk
  Play
  PREMIUM
  Video

  Verbijster­de hoogleraar christelij­ke ethiek pleit voor kerkelijk optreden tegen ‘hooligans’ op Urk

  De fysieke belaging van journalisten door kerkgangers op Urk en in Krimpen aan de IJssel zit hoogleraar christelijke ethiek Theo Boer (60) hoog. De universitair docent van de Protestante Theologische Universiteit in Groningen veroordeelt op Twitter ‘het totaal onacceptabele gedrag’ van ‘hooligans’ en pleit voor kerkelijke tucht. ,,Laat blijken dat dit niet binnen de gelederen past.”