Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker, hier op archiefbeeld, noemt de gezonken vissersboot een drama voor Urk © Robin Hilberink

Waarnemend burgemeester Bakker: ‘Gezonken vissersboot drama voor Urk’

Het zinken van de vissersboot uit Urk, waarbij vermoedelijk twee opvarenden om het leven zijn gekomen, is een drama voor de hechte gemeenschap in de vissersplaats. Dat zegt waarnemend burgemeester Ineke Bakker. Ze spreekt haar medeleven uit aan de families die in onzekerheid verkeren over het lot van de vermiste bemanningsleden, die allebei uit Urk komen.

Lees alles over de vermiste kotter in ons dossier.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt ‘met man en macht’ gezocht naar de opvarenden. Naar schatting tussen de tien en twintig vissersboten zijn het water opgegaan om te helpen zoeken. Aangezien er door het slechte weer niet kan worden gedoken, zetten zij hun visnetten in om de vermisten te vinden.

Minister

Bakker heeft contact met de familieleden en gaat deze middag bij ze langs. De burgemeester kreeg ook een telefoontje van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) die haar medeleven heeft betuigd.

Afgelasting

Het evenement Urk in Wintersferen dat voor vrijdag en zaterdag stond gepland, gaat niet door. ,,Medewerkers en figuranten zijn getroffen door het nieuws van de vermissing van de bemanning van UK-165", staat te lezen op de website. ,,De organisatie heeft dan ook besloten om Urk in Wintersferen 2019 en de bijbehorende wintermarkt te annuleren en wenst betrokken families veel sterkte toe in deze onzekere tijd.”

Volledig scherm
Het Urker vissersmonument aan de rand van het IJsselmeer. Uit het dorp wordt een kotter vermist. © ANP
  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland