Volledig scherm
PREMIUM
De winkeliers in Urk zijn niet bang dat grote groep Marokkanen en anderen ‘van buiten’ verhaal komen halen. © Wilbert Bijzitter

Winkeliers op Urk gaan gewoon open: ‘Dit waait wel over. En zo niet; dan staat de politie klaar’

VIDEOWinkeliers op Urk gaan vanavond gewoon open. Bang dat een grote groep Marokkanen en anderen ‘van buiten’ verhaal komen halen in het vissersdorp, zoals op sociale media wordt gesuggereerd, zijn de ondernemers niet. ,,Dit waait wel over. En zo niet; dan staat de politie klaar.”

Vrijdagavond is het koopavond op Urk. De winkels zijn open tot negen uur. Zo ook vanavond. Toch kijken de winkeleigenaren deze keer met andere ogen naar de koopavond. Met iets meer zorgen ook. Aanleiding is de inmiddels veelbesproken ruzie tussen één of meerdere Urkers en een op Urk geboren jongen van Marokkaanse komaf: Soufyan. Die laatste werd thuis door een groep boze Urkers bezocht. Bij die confrontatie raakte de moeder van Soufyan lichtgewond.

  1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

    ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

    ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.

Flevoland