Volledig scherm
PREMIUM
De winkeliers in Urk zijn niet bang dat grote groep Marokkanen en anderen ‘van buiten’ verhaal komen halen. © Wilbert Bijzitter

Winkeliers op Urk gaan gewoon open: ‘Dit waait wel over. En zo niet; dan staat de politie klaar’

VIDEOWinkeliers op Urk gaan vanavond gewoon open. Bang dat een grote groep Marokkanen en anderen ‘van buiten’ verhaal komen halen in het vissersdorp, zoals op sociale media wordt gesuggereerd, zijn de ondernemers niet. ,,Dit waait wel over. En zo niet; dan staat de politie klaar.”

Vrijdagavond is het koopavond op Urk. De winkels zijn open tot negen uur. Zo ook vanavond. Toch kijken de winkeleigenaren deze keer met andere ogen naar de koopavond. Met iets meer zorgen ook. Aanleiding is de inmiddels veelbesproken ruzie tussen één of meerdere Urkers en een op Urk geboren jongen van Marokkaanse komaf: Soufyan. Die laatste werd thuis door een groep boze Urkers bezocht. Bij die confrontatie raakte de moeder van Soufyan lichtgewond.

  1. Balk Shipyard genomineerd voor World Superyacht Awards 2019.

    Balk Shipyard genomi­neerd voor World Superyacht Awards 2019.

    De grote opknapbeurt die Balk Shipyard vorig jaar in de Urker haven uitvoerde aan het superjacht Dancing Hare, waarbij onder andere het complete interieur is verfrist, alle technische installaties en de complete machinekamer zijn vernieuwd, een van de vier dekken is verlengd met tenminste vier meter en waar glazen panelen zijn geplaatst om te allen tijden op het zonnedek te kunnen zitten, heeft geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuze World Superyacht Awards.

Flevoland