Zinken van kotter rijt oude wonden open op Urk: ‘Dit went nooit’

videoHet zinken van de Urker garnalenkotter UK-165 rijt oude wonden open in het dorp. Het verdriet over eerdere vissersboten die zijn vergaan, komt weer boven. ,,Dit went nooit.’’ 

,,Wéér een kotter hè’’, zegt een vrouw die donderdagmorgen boodschappen doet in het centrum van Urk. Het ongeluk met de Z-85 Morgenster, de voorlaatste Urker kotter die verging, staat haar nog helder voor de geest. Ze pakt haar telefoon erbij om op te zoeken wanneer dit gebeurde. ,,Hier staat het, begin 2015. In het Kanaal, ik weet het nog goed. En nu weer een ongeluk. Dit went nooit’’. 

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland