Volledig scherm
PREMIUM
Een kind met mazelen. © Shutterstock

Zo kwamen de mazelen op Urk: een volwassene nam ze mee uit het buitenland

Aanrader van redactieDe recente mazelenuitbraak op Urk roept de vraag op hoe de Urkse Frits Bodeschool  waar negen kinderen ziek zijn daarmee omgaat.  Waar kwam de uitbraak vandaan en hoe groot is de kans dat de ziekte zich alsnog verspreidt?

,,We weten inmiddels dat het in Urk ging om een import geval. De enige volwassene onder de tien mazelen patiënten was op reis geweest en heeft het daar opgelopen in een kring van niet ingeënte mensen en meegenomen naar Urk,” weet Charlie van der Weijden, arts infectieziekten bij de GGD Flevoland. 

 1. Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk
  PREMIUM
  update + video

  Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk

  Met de overdracht van een landelijk ontwikkeld nieuw grootwatertransportsysteem heeft de brandweer van Veiligheidsregio Flevoland een heuse primeur te pakken. Het is de beloning voor de voortrekkersrol die Flevoland vervulde in het proces. Afgelopen zaterdag droeg Brandweer Nederland via een symbolische sleuteloverdracht het systeem over. Korps Urk gaf meteen een indrukwekkende demonstratie.
 2. Minister Schouten wil af van verbod op pulsvisserij en stapt naar Europees Hof: ‘Dit is onrecht’
  Update

  Minister Schouten wil af van verbod op pulsvisse­rij en stapt naar Europees Hof: ‘Dit is onrecht’

  Nederland heeft bij het Europees Hof van Justitie een verzoek ingediend om het verbod op pulsvisserij van tafel te krijgen. Volgens Minister Carola Schouten van Landbouw is dit verbod niet op de juiste manier tot stand gekomen, schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. De Nederlandse Vissersbond, gevestigd op Urk, noemt de stap logisch en spreekt nog maar eens de irritatie en verbazing uit over het verbod.

Flevoland