Bedrijventerrein Zwolsche Hoek op Urk waar veel barretjes zijn gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijventerrein Zwolsche Hoek op Urk waar veel barretjes zijn gevestigd. © Foto Freddy Schinkel

Zo pakt Urk tientallen illegale barretjes aan: ‘Gebeuren dingen die daglicht niet kunnen verdragen’

Ze horen bijna net zo veel bij Urk als de visserij, de tientallen barretjes op de bedrijventerreinen. Deze ‘zuipketen’ zijn illegaal, maar worden al jaren gedoogd. Dat gaat veranderen. De gemeente komt met een plan. ,,Er gebeuren te veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen’’, zegt burgemeester Cees van den Bos.

6 reacties

 • Sjoerd Baarssen

  1 week geleden
  Marien Klok jouw niet iedere jongere zit daarop te wachten. Get overgrote deel heeft liever de keus in de keus voor een eigen drankje wat ze drinken en een lekker popmuziekje erbij. Kom op zeg, niet iedere jongere denkt zoals jullie. Spijkers op laag water zoeken die Cees van den Bos, laat hij zich bij zn eigen kinderen houden en niet met de onze bemoeien. Legale horeca is veel te duur trouwens.
 • JHAGM SNEUF VAN TOETELAERE

  1 week geleden
  In 1985 ook al geprobeerd,totdat je aan de nakomelingen v an raadsleden raakt.Dan komt ineens de bestuurlijke handrem in bedrijf,gevolgd door wat kosmetisch geneuzel omtrent brandveiligheid etc.De nachtkaars ging bij herhaling uit.
 • Marien Klok

  1 week geleden
  Laat de kerken jeugdsociëteiten oprichten (voor zover die er al niet zijn) en geef daar ook ruimte voor een biertje. Veilig en vertrouwd. Ik heb daar een uitstekende jeugd gehad en vrienden gemaakt...
 • Kas van Dam

  1 week geleden
  Altijd he. Hoe meer gesloten een omgeving is en hoe meer dichtgetimmerd met regeltjes, normen en waarden, Hoe meer er gezocht wordt naar manieren om dat te compenseren
 • Henk Vork

  1 week geleden
  Raar eigenlijk dat zo weinig mensen bekend zijn met het werk van Lysander Spooner. Mensen zijn vrij. Ook om een postkantoor te beginnen.
 1. Provinciegenoot asv Dronten geeft Flevo Boys de knock-out: het wordt eerste klasse
  PREMIUM
  nacompetitie

  Provincie­ge­noot asv Dronten geeft Flevo Boys de knock-out: het wordt eerste klasse

  Met 4-2 winnen in een wedstrijd waar niets te verliezen valt. Eersteklasser asv Dronten speelt de daverende polderderby met een totaal andere ‘mindset’ dan Flevo Boys, dat uit de vierde divisie degradeert. Het is dus scherven rapen voor Flevo Boys, maar op lange termijn biedt de stap terug wellicht perspectief. Dat voelt nu nog als een pleister op een grote open wond.
  Dronten, Emmeloord