De drugsvangst is volgens de Britse Border Force een van de grootste vangsten dit jaar in het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De drugsvangst is volgens de Britse Border Force een van de grootste vangsten dit jaar in het Verenigd Koninkrijk. © Border Force

Zo werden honderden kilo's drugs ‘vakkundig’ verstopt in vrachtwagen van zoon wethouder Urk

De Britse Border Force heeft details vrijgegeven van de enorme drugsvangst vorige week in de vrachtwagen van een 32-jarige chauffeur uit Urk. Containers met zonnebloemen en rozen voorzien van een dubbele bodem zaten vol met 419 kilo cocaïne en speed. De drugsoperatie duurde ruim 12 uur en is een van de grootste vangsten in het Verenigd Koninkrijk dit jaar. 

 1. Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer
  PREMIUM

  Opgepakte chauffeur (32) uit Urk is zoon wethouder, Engelse politie vindt voor 16 miljoen aan harddrugs in trailer

  De vrachtwagenchauffeur (32) uit Urk die is aangehouden in de haven van het Franse Calais, had 419 kilo harddrugs bij zich. Hij is eigenaar van transportbedrijf JP Trans Urk en zoon van Urker wethouder Geert Post (54). Zijn vader is naast wethouder ook vervoersmanager bij de Urker transporteur. ,,Mijn zoon en ik zijn hier niet bij betrokken”, zegt een geschrokken Geert Post.
 2. Opgestapte Urker wethouder toch weer op lijst SGP, na vrijspraak zoon in spraakmakende drugszaak
  PREMIUM
  5

  Opgestapte Urker wethouder toch weer op lijst SGP, na vrijspraak zoon in spraakma­ken­de drugszaak

  De in 2020 opgestapte wethouder Geert Post staat voor de gemeenteraadsverkiezingen toch weer op de kandidatenlijst van de Urker SGP. Post raakte in opspraak vanwege betrokkenheid bij het bedrijf van zijn zoon, die gearresteerd werd nadat de Britse douane ruim 400 kilo harddrugs tussen de bloemen in zijn vrachtauto vond. ,,Zijn zoon is vrijgesproken, daarmee is een nieuwe situatie ontstaan’’, meent partijvoorzitter Rien Bogerd.

Flevoland