Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Zo werkt EPIRB, het alarmsysteem dat het Urker kotter-drama inluidde

videoUrker kotter UK165 ‘Lummetje’ is gisteren waarschijnlijk gekapseisd. Daardoor hadden de vissers geen tijd meer om zelf alarm te slaan. Dat meldt de KNRM op haar website. 

De KNRM vermoedt dat kotter UK165 Lummetje gekapseisd is omdat het ‘heel snel ging’. ,,Als een schip lek stoot of water maakt dan is er altijd tijd om via een marifoon (communicatiemiddel voor scheepvaart, red.) of via gesproken woord nood kenbaar te maken. In dit geval hebben de opvarenden die tijd niet eens gehad. We kennen dat in het verleden bij soortgelijke incidenten, wanneer je puur afhankelijk bent van de automatische noodsignalen’’, vertelt KNRM-woordvoerder Brinkman. 

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland