Zoekactie naar verdwenen vrachtwagenchauffeur op Urk gestaakt

videoOp Urk is de zoekactie naar de 45-jarige Deense chauffeur van een vriestransportwagen gestaakt. De man is nog niet gevonden. 

Een woordvoerster van de politie kon dinsdagavond laat niet zeggen of de zoekactie in het Urkerbos woensdagochtend wordt hervat. ,,Dat hangt er onder meer vanaf wat er vannacht gebeurt en of er nieuwe informatie binnen komt."

Bij de zoekactie werden dinsdagavond onder meer speurhonden en een politiehelikopter ingezet. Een aantal toegangswegen van het Urkerbos werd afgesloten door de politie. 

De chauffeur werd dinsdagmorgen rond half 9 nog gezien bij een Urker visverwerkingsbedrijf. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt sloeg later in de ochtend alarm toen het geen contact kon krijgen met de bestuurder. ,Daarop hebben we de politie ingeschakeld'', zegt een woordvoerder van de Deense vestiging van het Zeeuwse bedrijf Kotra Fresh & Frozen Logistics. ,,We maken ons zorgen maar we hopen uiteraard dat hij snel gezond en wel weer opduikt.'' 

De chauffeur had een lading moeten lossen op Urk. In plaats daarvan verdween de chauffeur met achterlating van de truck op de Vormtweg, die hij deels in de berm en deels op de weg parkeerde. De lading is dinsdag uit de vrachtwagen gehaald. 

Vanwege de vermissing is een Burgernetmelding uitgegaan. De blanke chauffeur heeft een gezet postuur. Hij draagt een korte spijkerbroek en een lichtblauw shirt en heeft zwarte klompen aan. Ook heeft hij een zwarte pet op. Wie hem heeft gezien wordt verzocht 112 te bellen.

Onder de foto: een locatiekaart en tweets van de politie en Burgernet

Volledig scherm
Agenten in de omgeving van de onbemande truck. © GinoPress
Volledig scherm
In de cirkel de plek waar de Deense vrachtwagen werd aangetroffen: iets ten noorden van Urk, in een bosrijke omgeving. © Google Maps

Flevoland